Ayna ile yine hareketli, sıra dışı ve ilginç konularla dolu bir bölüme hazır olun. 10,5 saat süren Hong Kong yolculuÄŸumuz ve 1 saat süren feribot yolculuÄŸumuzla ulaÅŸtığımız Makau sizlerle…
Ayda 2 milyon turistin ziyaret ettiÄŸi ÅŸehir Makau.
Makau’nun nüfusu 567 bin. Makau ÅŸehrine gelen turist sayısı ise ayda 2 milyon. Yılda ise 24 milyon turist ziyaret ediyor bu ÅŸehri. Bu kadar çok turistin gelmesinin nedenlerinden birisi de Çin’de kumarhanelerin serbest olduÄŸu tek yer olması. Åžehirdeki en kalabalık noktalardan Senado Meydanını geziyoruz. TaÅŸ döÅŸemeli meydan aynı zamanda trafiÄŸe de kapalı.
Makaulular gençliklerini kuÅŸ yuvası yiyerek koruyorlar!
Makaulular gençliklerini ve saÄŸlıklarını korumak için kurutulmuÅŸ gıdalar tüketiyorlar. Biz de kurutulmuÅŸ gıda satan bir dükkanı sizler için görüntülüyoruz. Balık solungaçlarından köpek balığı yüzgeçlerine, midyelerden deniz kabuklularına kadar pek çok kurutulmuÅŸ gıda satılıyor bu dükkanda. Bizim ilgimizi en çok kuÅŸ yuvası çekiyor. KuÅŸun salyasından yaptığı kuÅŸ yuvasını kurutuyorlar. KurutulmuÅŸ kuÅŸ yuvasından da çorba ve tatlı yaparak tüketiyorlar. Ä°ÅŸte Makauluların uzun yaÅŸamalarının kaynağı olan kuÅŸ yuvaları ve kurutulmuÅŸ gıdalar bu haftaki dosyamızda.
Yoggonsuz bir hayat onlar için düÅŸünülemez.
Makau çarşı ve pazarlarını dolaşırken görüntüsü bizim pestilimize benzer bir ürünle karşılaşıyoruz. Aman dikkat! Bu ürün görüntü olarak pestile benzese de aslında domuz ve sığır etinin kurutulmasıyla yapılan yoggon. Dükkanların önünde gelip geçenlere küçük kareler keserek ikram ediyorlar yoggonu. Bizim kokusuna bile tahammül edemediÄŸimiz yoggon onların vazgeçilmezi. Severek yiyorlar.
Daha fazla paraya sahip olabilmek için ellerini demire sürtüyorlar.
1370 yılında kurulan A-Ma Tapınağını geziyoruz. TapınaÄŸa gelenler tütsüler yakıyorlar, dualar ediyorlar. Kendi inanışlarına göre bu dünyada yaktıkları ne varsa ölen yakınları öbür dünyada kullanmaya baÅŸlıyormuÅŸ. Kağıda çizilmiÅŸ para ve akıllı telefonu ise yine akrabaları kullansın diye yakıyorlar. Tapınağı ziyaret edenler ellerini demire sürtüyorlar. Daha fazla paraya sahip olmak için sırayla ellerini tapınaktaki demire sürtüyorlar.
Geleneksel aslan dansı, bangee jumping tutkunlarının atladığı 338 metrelik Makau kulesi, kaldırım taÅŸlarına göre ÅŸekil alan aÄŸaç kökleri, Makau’nun sembollerinden Saivan köprüsü ve daha fazlası Makau bölümümüzde izleyeceÄŸiniz konulardan. Bir solukta izleyeceÄŸiniz Makau çok faklı karelerle sizlerle.
Makau bölümümüzün fragmanını izlemek için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=mFu-hh2I8YI