Ayna’nın Amerika’da eyaletler arası yolculuğu devam ediyor. Ayna bu hafta sizleri California eyaletinde Orange County, Nevada eyaletinde Las Vegas ve Arizona eyaletinde Büyük Kanyon’a götürüyor.
Bir Tarafta Sahile Nazır Güzel Evler, Hemen Önünde de Petrol Platformları
İşte böylesine ilginç bir yerleşim birimi Orange County. Hatta sahil kenarları petrol kuyuları ile dolu. At başları sürekli petrol çıkarmaya devam ediyor. Bir taraftan petrol çıkıyor diğer taraftan da yeni petrol kuyuları açılmaya devam ediyor. Yani Petrol açısından bir hayli verimli burası.
Dünya Kumarhane Başkenti Las Vegas
Çölün ortasında bir şehir Las Vegas. Ancak görkemli oteller adeta birbirleriyle yarışıyor şehirde. Oteller genellikle dünyanın ünlü mimari eserlerinden esinlenerek tasarlanmış. Otellerin dış görünüşleri gibi iç dekorasyonları da ziyaretçilerini oldukça şaşırtıyor. Öyle oteller var, iç mekanlarının tavanları gökyüzü izlenimi versin diye dekore edilmiş. Tavana bakınca sanki gökyüzüne bakıyor hissine kapılıyor insanlar. Gece ve gündüz ışık aynı olunca, ne zaman akşam ne zaman sabah fark edemiyorlar bile ziyaretçiler.
Ayna Büyük Kanyon’da
Muhteşem bir manzara var burada. Büyük Kanyon 446 km uzunluğunda, 29 km genişliğinde ve 1,6 km derinliğinde dev bir yarık. Büyük Kanyon’un tabanına inmek kolay değil. Turistler yere inmek için 4 saat, tekrar geri gelmek için ise 6 saatlerini harcıyorlar. Yani 1 kişinin tam 10 saatine mal oluyor bu maceralı yolculuk.
PASİFİKA Türkiye ve Amerika Arasında Dostluk Köprüsü Kuruyor
Pasifika Enstitüsü 2003 yılında ABD’nin Kaliforniya Eyaletinde, ağırlıklı olarak Los Angeles ve çevresinde yaşayan Türkler tarafından kurulur. Enstitü Kaliforniya ve çevresinde faaliyet gösteren ve Kaliforniya Eyalet makamlarınca tanınan bir dernek. Derneğin amacı, faaliyet gösterdiği bölgede yaşayan Türk ve Amerikan halkları arasında karşılıklı anlayışı ve iletişimi geliştirerek, dostluk ve kültür köprüleri kurmak. Aynı zamanda Amerika’da Türkiye’yi ve kültürünü tüm yönleriyle ve en iyi şekilde tanıtmak. Pasifika Enstitüsü, faaliyetlerini sadece Türk-Amerikan halkları ile sınırlı tutmayıp, Ahıska Türkleri, Türkmenler, Kazaklar, Azeriler, Kırgızlar, Özbekler, Boşnaklar, Arnavutlar ve Makedonlar ile de irtibat ve iletişimi güçlendirerek, bu topluluklar ile ABD’de de köklü dostluklar ve işbirliği tesis etmeyi hedeflemekte.